“Direct hoger rendement door uitbesteding financiële administratie”

FacebookLinkedIn
My Image

Opstarten bevat twee soorten opstart. Dat is (1) de opstart van het accountantskantoor dat klant wordt bij SpotOnBackoffice en (2) de ‘onboarding’ van de klanten van het kantoor. 


In stap 1 werken we eerst met een beperkt aantal klanten om het accountantskantoor te leren kennen. Dat zorgt ervoor dat we medewerkers van het kantoor spreken, maar soms de klanten van kantoor. Ook zorgen we voor ondersteuning bij de communicatie door het kantoor aan hun klanten, omdat de werkwijze veranderd. Zo hebben we daar een aantal brieven voor, waarin we uitleggen hoe de werkwijze in de toekomst gaat verlopen. Dat is namelijk verandering, en wij begrijpen dat verandering soms best eng is.
We leren de medewerkers ook hoe we de klanten van het kantoor laten ‘onboarden’. Niet dat dat heel moeilijk is, maar we willen natuurlijk zorgen voor een efficiënt en effectief proces. 


Als je als MKB-ondernemer nu klant bent, of wordt bij een kantoor dat samenwerkt met SpotOnBackoffice zul je daar niet heel veel van merken voor wat betreft de verwerking. Stap 2 is het onboarden, de medewerkers van jouw kantoor worden goed opgeleid in deze onboarding. 

Je vaste accountmanager van het kantoor blijft immers je primaire aanspreekpunt voor de verwerking van jouw administratie. Wel merk je natuurlijk dat je een online dashboard tot je beschikking krijgt en dat je administratie zeker wekelijks is bijgewerkt voor de diverse transacties. Dat is natuurlijk fijn voor jou als ondernemer. Weet je direct waar je aan toe bent.


Oh ja… als het goed is hebben wij van SpotOnBackoffice nauwelijks contact met jou als ondernemer. Mocht het nu toch noodzakelijk zijn, dan proberen we dat via de accountmanagers van jouw kantoor te doen. Als het echt niet lukt, ook dan zijn wij de ‘medewerker’ van jouw kantoor.


opstarten werkzaamheden

Omdat wij een complete “administratiestraat” leveren aan het accountantskantoor (of administratiekantoor) hebben ondernemers beschikking over een online facturatiepakket, een online archief voor inkoopfacturen, een online dashboard en een beveiligde omgeving waarmee ze kunnen inloggen bij de applicaties noodzakelijk zijn om samen te werken. 


Wat handig is door gebruik te maken van deze beveiligde online toegang is dat de ondernemer ook op afstand bij zijn in- en verkoopfacturen kan. Zo is het kantoor, maar ook de ondernemer continu op de hoogte van zijn financiële positie.

voordelen van SpotOnBackoffice voor het accountantskantoor

Wat in de inrichtingsfase plaatsvindt is afstemming over de wijze waarop samenwerking plaatsvindt. Welke frequenties van bijgewerkte administraties spreken we af.


Ook hoe de online rapportage plaatsvindt.

Welke informatie wil je als kantoor delen met je klanten?


Zoals vaak geldt in online rapportages… alles is mogelijk, maar het gaat om de behoefte van jouw klanten.

wat moeten we met elkaar afspreken

De bovenstaande informatie lijkt vanuit onze gedachte best duidelijk, maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat je vragen hebt.Geen probleem natuurlijk, gewoon contact opnemen.Wil je direct een afspraak maken, helemaal goed natuurlijk!

heb je vragen of wil je een afspraak?

Omdat wij ook staan voor transparantie leggen we hier uit hoe een samenwerking tussen accountants- of administratiekantoor en SpotOnBackoffice werkt. 


SpotOnBackoffice verwerkt de financiële administraties van de klanten van het kantoor. In- en verkoopfacturen, bankmutaties, afschrijvingen, loonjournaalpost. Ook verzorgt SpotOnBackoffice desgewenst de BTW-aangifte. Met de structuur in de verwerking zorgen we er dus voor dat de complete administratie van de MKB-ondernemer dus klaar is voor de accountant om de aangifte of jaarrekening te maken.


SpotOnBackoffice communiceert niet direct met de klant, dat is aan de accountmanager van het accountantskantoor. Mogelijk dat bij de ‘onboarding’ van de klant wel inrichtingsvragen gesteld worden, maar bij voorkeur gaat dat ook via de medewerker van het accountantskantoor.  

hoe werkt het